10. 10. 2009

Tenerife 2009 - part 1

Nejdřív to vypadalo,že letos nikam k moři nepojedeme,ale dopadlo to tak že jsme sehnali prachy a jeli zase na Kanáry,tentokrát s jinou cestovkou,protože Tommi tour nám zkrachovala.Loni jsme byli na Gran Canarii,kde to bylo super,letos padla volba na Tenerife.Pár dní před odletem jsem dostal angínu,takže plánované aktivity jako potápění,horské tůry a mtb jsme museli omezit nebo zcela zrušit,ale i tak jsme toho stihli a viděli celkem dost.Letěli jsme v pátek 18.9.brzy ráno a po 5 hodinách už jsme byli okolo 9h místního času na recepci hotelu Bahía Flamingo.






























Na pokoj jsme si museli počkat až ho uklidí,ale i tak to byl náš první pokoj po 10ti letech dovolených,který jsme nemuseli měnit.Jediná nevýhoda 4.patra byla neexistence výtahu a dotažení 30kg kufru nahoru.Překvapilo nás počasí-na místní poměry chladno a zataženo,velmi nezvyklé a to že to trvalo 4 dny ještě nezvyklejší.Ani recepční nevěděla co se děje,zřejmě globální změny klimatu,lituju ty co jeli jen na týden.Na koupání to první den tedy nebylo,tak jsme vyrazili na průzkum okolí,čímž jsme zabili celý den.Pozorovali jsme např.místní borce surfující na shortboardech.




















V sobotu bylo počasí ještě horší,v noci dokonce pršelo,na balkon nám ze střechy stekly holubí hovna a my museli vytáhnout ze skříně deky,samotné prostěradlo na spaní nestačilo.Takže padlo rozhodnutí půjčit auto hned a jet někam na výlet.Z netu jsem měl zjištěno že dobrá a spolehlivá půjčovna je Cicar,která na kanárech funguje už 40let a je zároveň jedna z nejlevnějších.Měl jsem domluvenou cenu už z půjčovny na letišti a na místní pobočce s tím nebyl problém,takže jsme vyfasovali zánovní Opel Astru 1.6 s klimou a tempomatem za 17 éček/den včetně všech pojištění.Benzín mají za 0,77E-pohoda.
























Nechtěli jsme jet nikam daleko,takže jsme to vzali přes hory(pohoří Teno)do městečka Garachico-jedno z nejmalebnějších na Tenerife.Na silnice jsem už byl zvyklý z G.Canarie-kvalitní asfalt,ale stoupání a zatáčky jako prase(10km do 1km n.m.),jelo se hlavně na 2-3 rychl.stupeň.Cestou jsme fotili panorámata.

























V Garachicu jsme si prošli historické centrum,vykoupali se v přírodních mořských bazénech vybudovaných na útesech(na chvíli totiž vykouklo sluníčko a hned bylo 28C)a pak si dali kafíčko v místním baru(obsluha neuměla ani anglicky-takže posunky atd.)a vydali se zpátky na hotel,ale oklikou přes San José de Los Llanos(vesnice v horách) a dali menší tůru do borového pralesa a pohoří Montaňa del Topo 1243 m.n.m. kde bylo spáleniště.V horách byli mraky a cca 10C ,takže kosa.






























V neděli jsme se rozhodli jet do Loro Parque v Puertu de la Cruz,což je něco jako zoo,je tam asi 1000 druhů papoušků,tučňáčí pavilon s ledovými krami a sněhem padajícím ze stropu. Potom je tam super lachtaní,delfíní a kosatčí show,




























obří mořské akvárium se žraloky a rejnoky pod kterým vede prosklený tunel a potom ještě další zvířata a tropické rostliny. Návštěva zabere celý den a vstup je za 32E.













































Když už jsme se toho nabažili(fakt to bylo super)pokračovali jsme na prohlídku samotného města. Je tam pláž s černým sopečným pískem(stejně jako u našeho hotelu) a taky sladkovodní bazény v tropickém stylu Lago de Martiánez,které ročně navštíví 2 miliony lidí.Počasí nám tentokrát nepřálo,bylo zataženo a dost foukalo,ani jsme se nekoupali.




















To je zatím vše,pokračování brzy.Galerka tady.Keep travel.Deutch

0 komentářů:

Shoutboard

Archiv

Přispěvatelé

Powered By Blogger
(c) pragueriders. Používá technologii služby Blogger.